Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Klubbmästerskap cykel
2020-09-16 12:46
Anmälan är nu öppen!
https://www.simplesignup.se/event/171105

Det har blivit dags för årets andra mtb-tävling ute i Obbolaskogarna. Denna gång ett varvlopp i sann XCO-anda. Det är även ett klubbmästerskap för Obbola IK, men det är ett öppet KM.

Vi erbjuder tre klasser; Damklass (15 år och uppåt), Herrklass (15 år och uppåt) samt Ungdomsklass (10-14 år).
Det är ett motionslopp, förankrat hos SCF, med separata starter och starttider för alla tre klasser.

Banan är from den 1/9 markerad med Enduropilar men kommer på tävlingsdagen vara både bandad och avgränsad med tävlingssarger. Damklass kommer köra startvarv plus 3 varv och herrklass startvarv plus 4 varv. 
Om man blir varvad sker målgång det varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max 3 varv (herrklass) för den som varvats.

På grund av Covid-19 är det begränsat antal platser i respektive klass och det är först till kvarn som gäller. 

PRISER
Utlottning av priser från bla Sigr sker på startnummer. Prispall för de fem snabbaste damerna resp herrarna i klubbmästerskapet.

--------- MER INFO ------------

AVGIFT
180 kr per person, 100 kr för medlemmar i Obbola IK (kod samma som senast), barnklass gratis. Anmälningsavgift återbetalas ej.

PARKERING
Parkering sker på anvisad plats vid Sca Arenas parkering. Om fullt vid arenan ska parkering ske på Obbola skola/Olasjöhallen.

TÄVLINGSPLATS
Tävlingscentral (TC) start och mål är beläget på SCA Arena, multiarenan i Obbola. 

BANA
Banan går på ett urval av vårt permanenta stignät i direkt anslutning till SCA Arena. Det är en varvbana (3,7 km) som ska köras 2 varv för ungdomsklass samt 3 resp 4 varv dam/herrklass. Den är inte tekniskt svår men jobbig.

REPTID
Ingen reptid. Men blir man varvad sker målgång samma varv vinnaren gått i mål. Det innebär att det kan bli max (herrklass) 3 varv för den som varvats 1 gång. Max 2 varv för den som varvats 2 ggr.


NUMMERLAPP OCH CHIP
Nummerlapparna hämtas i anslutning till sekretariatet på SCA Arena från kl 0930. Ingen efteranmälan på plats. Sekretariatet stänger kl 12:30. Alla deltagare får ett tidtagningschip. Chipen ska sitta på vänster fotled med chipet utåt och utanpå sockar/kläde. Chipen är värdefulla och de SKA lämnas åter efter målgång. Ej återlämnat chip debiteras med 500 kr.

RACE-INFORMATION
Information om tävlingen sker 10 min innan respektive start vid SCA Arenas välkomst skylt/prispallen om inget annat meddelas. Var i tid och på plats då det är viktigt att ta del av den information som förmedlas.

START
Start och mål sker vid SCA Arena. 
Start för ungdomsklass sker kl 1030
Start för damklass sker kl 1130
Start för herrklass sker kl 1300 

TÄVLINGSREGLER OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT
MTB-cykel gäller. Allt närvarande sker på egen risk. All nedskräpning i naturen är förbjuden. Gällande trafikregler tillämpas under tävlingen. Anmälda cyklister kan komma att redovisas på Internet med namn och klubb/ort.

FRÅGOR
Kontakta tävlingsledaren Patrik Andersson, 0703039856.
Barn och ungdomscykling
2020-08-03 21:23
Tisdagen den 4 augusti klockan 18,00 på SCA Arena startar vi igång höstterminen för våra barn och ungdomar. 
Vi kommer att fortsätta att samlas i den grupp som vi ska cykla med.

Samlingsplatser.

Hjältarna - Boulplanen
Kanonerna - Vid den svarta containern på arenan.
Kometerna - På parkeringen vid kyrkan.
Stjärnorna - På parkeringen vid kyrkan.

Det är nu fullt i alla grupper för utom i stjärnorna, där finns det några platser kvar.
Vi kommer INTE att öppna upp för fler medlemmar i dom andra grupperna under hösten.


Obbola Challenge 2020 - INSTÄLLT!
2020-05-15 09:59
Så kom vi till dagen då vi blev tvungna att ta ett beslut om att arrangera Obbola Challenge MTB 2020 eller ej. Och tyvärr blev det ett trist besked till alla peppade och sugna MTB-cyklister här i norr, vi ställer in. I dagsläget ser vi inga tecken på att situationen kring Covid-19 kommer bli ljusare under juni månad och vi har svårt att tro att rekommendationer från FHM och beslut från SCF kommer ändras i närtid. 

Vi som jobbat med OC i alla dessa 8 år i rad är förstås rejält besvikna. Men förhoppningsvis mynnar det ut i något positivt tillslut. Nu får vi ju iallafall mer tid över för att bygga, vårda och utveckla våra leder och stigar. Alltid något.

Hur som helst kommer vi tillbaka mer laddade och starkare än någonsin 2021.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen Obbola IK cykelsektion
Barn och ungdomscykling
2020-05-06 19:05

BARN- OCH UNGDOMSCYKLING

Vi har nu fullt i grupperna Hjältarna(3-6år) och Kanonerna(7-8år).

Det finns fortfarande platser kvar i två av våra grupper, dvs Kometerna(9-10år) samt den äldsta gruppen Stjärnorna (11-14år).

Om/när det blir ändringar i FHMs rekommendationer kring samlingar/grupper över mer än 50 personer kan det komma att öppnas upp för fler barn. Men det kommer vi informera om isåfall. Ta gärna kontakt med oss kring detta eller sätt upp er på en kölista om det blir lediga platser i grupperna.

Barn och ungdomscykling 2020
2020-04-10 10:31
Hej alla.
Vi planerar att starta igång säsongen tisdagen den 12 maj klockan 18,00.
Vi kommer inte att hålla någon gemensam samling innan utan vi samlas i respektive grupp så går ledarna i gruppen igenom säsongsupplägget. 

Man anmäler sig i förväg på hemsidan, klicka på medlemskap och välj den grupp som man ska cykla med.
Hjältarna 3-6 år, kanonerna 7-8 år, kometerna 9-10 år och stjärnorna 11-14 år.

Vi kommer att följa folkhälsomyndighetens och riksidrottsförbundets rekommendationer.

Glöm inte bort att gå igenom barnens cyklar innan så att bromsar, växlar mm fungerar.

Medlemsfest Cykel 2019
2019-10-17 19:50
Hej alla medlemmar. 
Nu är det dags för årets medlemsfest. 

Lördagen den 9 November dukar vi upp till fest ute på förmansvillan i Obbola.

Vi startar kvällen kl 18.30 med välkomstdryck och mingel, ca kl 19.00 dukar vi upp buffen och sätter oss till bords. Mellan huvudrätt och desert blir det lite prisutdelningar mm. Innan kvällen är slut så har vi säkert hunnit med någon lek, ljugit ganska mycket om årets bedrifter och garanterat hunnit med lite fuldans.

Anmälan är öppen och görs på https://www.simplesignup.se/event/158735
Då vi har begränsat med sittplatser i Förmansvillan så är det först till kvarn som gäller. 

Kuvertavgiften är 200kr/pp och är subventionerad av klubben. I kuvertavgiften ingår fördrink, mat med en valfri dryck, kaffe/te, efterätt samt snacks under kvällen.

Menyn presenteras senare. Om någon har allergier eller annat att ta hänsyn till gällande maten ta gärna kontakt med norman.katarina@telia.com 

Öl/vin/alkoholfritt kommer att finnas till självkostnadspris. Notera att endast medlemmar över 18 år då vi har alkohol.

Stort välkomna till årets fest!!!!
Trailrun på Obbolas stigar!
2019-09-03 13:31
TRAIL PÅ OBBOLAS FINA STIGAR
Vi har sedan 8 år arrangerat Obbola Challenge MTB på våra fina stigar här på Obbola ö. Stigar som det förutom cyklas på även nyttjas av löpare. Vi känner därför att det är dags att låta löparna, likt cyklisterna, få en egen tävling som går på vårt ledsystem.

VILKET LOPP PASSAR DIG?
Detta första år erbjuder vi 4 olika lopp för de löparsugna. Mycket av banorna längs olika delar av våra permanenta leder. Våra leder och stigar bjuder på utmaningar. Inte i form av överdrivet många höjdmeter utan mer i form av en hel del teknisk löpning. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen och koncentrera sig var man sätter sina fötter. Rötter, stenar och klipphällar är återkommande inslag på alla våra banor. Men det bjuds självklart på massor av jämna fina delar i riktigt fin skogsmylla och fantastiska naturupplevelser också!

OC TRAIL 20
Vårt längsta och mest utmanande lopp. Går nästan helt längs vår permanenta led OC som bjuder på rejäla utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Här får man smaka på det mesta och det bästa som vår ö erbjuder. Denna bana är grunden till de flesta andra leder som hittas på Obbola ö.
För vem: Dam/herr
Längd: 20 km
Vätska: 3 st (ca 6 km, 14 km, mål)
Startavgift: 400 kr
Starttid: Kl 10.00

OC TRAIL 10
Ett alternativ för de som är sugna att utmana sig själva men inte är helt säkra på om Trail 20 är helt rätt. Går nästan helt längs norra delen av vår permanenta led OC som bjuder på rejäla utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Exakt samma bana som första halvan av Trail 20.
För vem: Dam/herr, unga födda -05 och tidigare.
Längd: 10 km
Vätska: 2 st (ca 6 km, mål)
Startavgift: 300 kr
Starttid: Kl 10.00

OC TRAIL 5
Ett perfekt lopp för att testa på det här med trailrun och testa våra fina och utmanande stigar. Går nästan helt längs vår permanenta led Åsen som bjuder på en hel del utmaningar, både vad gäller teknisk löpning och uthållighet. Mycket av början av slutet av banan går på samma sträckning som Lilla OC Trail.
För vem: Dam/herr, unga födda -05 och tidigare.
Längd: 5 km
Vätska: 1 st (mål)
Startavgift: 250 kr
Starttid: Kl 10.15

LILLA OC TRAIL
Ett lopp för de yngre (pojkar/flickor födda 2006-2010. De första 2 kilometrarna går längs vårt elljusspår och är lätt tekniskt. Sedan kommer ett parti med stig (ett permanent skyltat segment som heter Nisses) som är lagom utmanande för att sedan avslutas med 400 m elljusspår igen.
För vem: Unga födda 2006-2010.
Längd: ca 3,2 km
Vätska: 1 st (mål)
Startavgift: 50 kr
Starttid: Kl 09.00

Mycket mer info, bankartor och anmälan hittas på hemsidan  www.obbolachallenge.se
Hälsningar
Obbola IK Cykel
Välkommen på föreläsning med Mattias Reck
2019-08-25 22:13

Kom och lyssna på och lär av en av världens mest meriterade och kunniga tränare. Hör Mattias berätta om jobbet som tränare för cykelproffsen på världstouren – och hör honom dela med sig av konkreta tips kring hur du som motionär kan förbättra din kondition och uthållighet. Föreläsningen vänder sig till ALLA som gillar konditionsidrott, oavsett form, dock blir det säkerligen en hel del cykelsnack.


Blom EN sekund från vinst i Cykelvasan!
2019-08-15 12:16

Det är en klunga på mer än 30 cyklister som rullar in på upploppsrakan i Mora. Den största klunga som gjort upp om pallen i Cykelvasan, någonsin. Mitt i myllret av snabba herrar sitter Henrik Blom med. Han har lyckats hänga med i front hela loppet och det är nu bara några hundra meter kvar av de 94 kilometer Cykelvasan mäter. Frågan är bara om det finns något krut kvar i Henriks ben? Serneke Allebike-cyklisten Michael Olsson offrar sig för sitt lag och drar igång Emil Lindgren på rulle, resten av det namnstarka gänget hakar på. Det är tajt, det är många som vill vara med. Emil får någon cykellängd mot närmaste konkurrent, Mattias Wengelin. Blom avancerar och finns med precis där bakom. Mållinjen korsas, Blom trycker fram cykeln. Det är tätt, men målfotot visar en 9e plats, EN sekund bakom vinnande Lindgren. Vilken grej, vilken prestation! 9e man i Skandinaviens största MTB-lopp!

Fin-fint på Obbola Challenge
2019-07-03 11:24
En mycket lyckad helg tillända med ett helt gäng placerade teamåkare och vinst av Maria som kronan på verket i teamets hemmatävling Obbola Challenge MTB. Där stod också Henrik Enberg för en andra plats och Henrik Blom för en fin tredjeplats i herrtävlingen medan Team CKCK/SAIK-cyklisten Johannes Sikström var starkast för dagen och fick ställa sig högst upp. Avgörandet kom de sista 500 m efter en hård fajt i princip hela loppet.
Bilder från Obbola Challenge 2019
2019-06-30 09:43
Massor av bilder från bårde barnlopp och långa loppen hittas nu i bildgalleriet här på hemsidan.

Nyheter från våra grupper
SCA Arena, 08/06 08:20 
Nyheter från föreningen