SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skärgården är grön
2020-10-18 02:36
Fullt fokus innan matchstart
Det är alltid speciellt att spela ett derby.
Även om du är ny eller gammal i laget, om du har en relation eller inte till motståndarna så är det en känsla det går att ta på.
Obbola och Holmsund har haft många kamper under åren och idag bjöds det på härlig match med mycket vilja och kämparglöd.
De gör 1-0 efter lite drygt 12 minuter innan vi, välförtjänt, snabbt kvitterar och tar ledningen. Perioden slutar 2-1 efter 12-7 i skott.
I andra är det fortfarande jämt. Vi bjuder på många fina spel och bra pepp från bänken. 2 utvisningar gör att de får lite fler chanser än oss men vi spelar stabil box precis som vi gjort tidigare matcher och perioden slutar 0-0 efter 4-7 i skott. 
Tredje perioden har vi mestadels full koll på och gör både 3-1 och 4-1 innan de med mindre än 3 minuter kvar reducerar till 4-2 och får oss lite stressade.
De gör ytterligare ett reduceringsmål bara 21 sekunder senare och matchen lever i allra högsta grad.
Vi lyckas dock rycka upp oss och stoppar dem efter det.
Perioden slutar 2-2 efter 8-8 i skott.
Efter slutsekunden blir det lite gruff men det lugnar snabbt ner sig och vi får gå till omklädningsrummet och hurra för ytterligare 3 nya poäng och en skön derbyseger.
Undrar ni vilken buss vi tar hem? 125!
Ny vinst och säsongens första hattrick
2020-10-11 00:16
Applåder till Noel
Ny match, ny vinst med 3-2.
Skönt att hoppa in i bussen tillbaka till Obbola med ytterligare tre pinnar med oss i bagaget. 
Applåder och bugningar till Noel för säsongens första hattrick, vi säger första eftersom vi räknar med att det kommer fler!
Snabbtänkte Sarri plockade matchbollen direkt då trean satt så att  Noel fick ta hem den för att lägga i troféskåpet.
Laddar för en vecka med fullt fokus på att slipa på en del grejer inför derbyt mot Holmsund City nästa lördag.
/Kim
Seriepremiären avklarad, första segern bärgad
2020-09-27 20:05
Nu är äntligen serien igång.
Även om det är annorlunda med tomma läktare och andra restriktioner så är det helt klart kul att spela match igen!

Vi mötte Umeå City P05 och fick med oss en skön vinst med 3-2.
Det märktes att det var första matchen för säsongen och att vi har rätt mycket nya spelare, 7 gamla spelare och 6 nyförvärv var med idag.

Även om det så klart finns en del att slipa på så fanns det många glädjeämnen. 3 mål framåt, massor av täckta skott, bra fart i benen, mycket bra boxplay och kampvilja är några av sakerna att lyfta fram.

Nästa match om 2 veckor spelas i Lycksele där vi möter Örån.
Fram till dess så nöter vi lite på vårt powerplay, fortsätter att lära känna varandra mer för att hitta rätt och få till lite enklare spel.

Bästa starten på säsongen med 3 pinnar i bagaget. 
Nu fortsätter vi så här! 💚🖤


Laddade för ny säsong
2020-09-25 22:39
Nu på söndag är det äntligen dags för första matchen den här säsongen.

Vi har några spelare som tyvärr valt att sluta. Tack för denna gång Emil Broman, William Edholm och Joel Nyström. Dörren är öppen om ni hittar suget efter att jaga boll igen eller om ni bara vill komma och hänga lite någon gång!

Glädjande nog har vi fått ett gäng härliga nyförvärv till oss.
Tänkte därför passa på att presentera truppen så att alla får koll på vilka som nu lirar med skönaste grönaste laget.

#1 William Arklöf 16 år
#2 Lukas Wirtala 16 år
#3 Jonas Eriksson 19 år
#5 Jonathan Sarri 20 år, nyförvärv från Holmsund
#6 Filip Duchek 16 år
#7 Christoffer Ameln 17 år, nyförvärv från Täfteå
#9 Isak Gunnarsson 16 år
# 10 Noel Annelin-Norberg 22 år, nyförvärv från Dalen
#11 Edvin Olofsson 17 år
#12 Theodor Flumé 16 år
#14 Liam Orre 15 år
#15 Carl Stegmayr 15 år, nyförvärv från Holmsund
#21 Filip Sandström 16 år
#23 Kim Höber 15 år, nyförvärv från Holmsund
#24 Edvin Lundgren 16 år
#77 Felix Widell 15 år
#95 Kevin Södergren 25 år, nyförvärv från Sunday League
#97 Pontus Edholm 25 år, nyförvärv från Sunday League

Tränare Håkan Wirtala, Frida Sandström och Kim Orre.

Inget är ju som vanligt i Covid-19 tider. 
Hemmamatcherna på Olasjöhallen kommer att spelas utan publik enligt bestämmelser från OIKs styrelse och det låter som att det kommer att vara likadant i många andra klubbar. Vi livesänder hemmamatcherna så länge vi har någon som kan filma, sedan är det upp till bortalagen att bestämma om de vill filma när det är bortamatch.
Följ laget på Svenska innebandyförbundets officiella app som finns för både iPhone och Android. Laget heter Obbola IK Utveckling herr. Där rapporterar vi resultaten och det är även där som livesändningarna kommer finnas.
Lägsta priset för en sändning är 29 SEK vilket vi alltid kommer att sätta på våra matcher, 50% går till laget. Bortalagen prissätter sina hemmamatcher som de vill och där är det bara att acceptera att det kan välja att lägga sig högre i pris.

Vi ser hur som helst framemot en fartfylld säsong.
Räknar med enormt stöd från soff-läktarna!
En sorgenskväll med värme
2020-02-27 23:02
Tillsammans
Ikväll när vi spelade första matchen efter att vi förlorat vår älskade vän och lagkamrat Viggo var det flera saker som var tydliga.

För det första så kändes det verkligen att Viggo alltid kommer att vara en del av vårt lag. Han finns i våra tankar och i våra handlingar. Hans tröja hängde bakom oss och det var viktigt för laget att den skulle vara med, och att den ska med resterande matcher den här säsongen!

För det andra så fixade vi faktiskt att fokusera och bjuda på en fantastisk match. Vi gav verkligen allt för att göra det som vi tränat på så bra som möjligt. Vi fick tillsammans med motståndarna och domarna bjuda publiken på en match fylld av det mesta av det som gör innebandy till en så rolig sport. Fart, närkamper, fina passningar, täckta skott, mål och målvaktsräddningar, glädje och gemenskap. 

För det tredje så är det en, snudd på ofattbar, kamratskap, kärlek och omtanke om varandra i vårt lag. Vi lyfter och stöttar varandra. Nu när det är svårt att orka stå själv så finns vi där som grupp och står tillsammans, lutande mot varandra. Vi har ett gäng tonårskillar som vågar visa sig ledsna och vågar öppna för att de tycker att det är oerhört jobbigt just nu. Det möts av öppna famnar som erbjuder värme och tröst. <3 

Till sist är det också väldigt tydligt att vi har många fler med oss. Vi hade hjälp av alla som fyllde hallen. Som var med och bidrog till vår insamling till Suicide Zero. Som köpte fika och som swishade fast de inte hade möjlighet att vara på plats själva. Som hejade och klappade. Som visar att vi inte är ensamma om att sörja förlusten av Viggo och att vi har flera som vill stötta och hjälpa oss att klara av att fortsätta framåt även nu när livet stannat upp.

Tillsammans ska vi jobba för att ta hand om varandra och se allas behov.
Vi vill tacka för att den här kvällen blev så fin och minnesvärd, för att vi visar varandra att det finns ljus i mörkret och att det är ok att be om hjälp. 

Viggo kommer alltid att fattas oss men vi kommer aldrig att glömma hur han berikat vår grupp och gett oss fina minnen för livet.
Alltid saknad aldrig glömd!

Våra varmaste tack för ikväll, för allt!
Tränarna Obbola IK utveckling herr genom Kim Orre


Vi behöver ert stöd...
2020-02-25 20:54
För en vecka sedan förlorade vi i Obbola IK utveckling herr vår vän och lagkamrat Viggo. På torsdag spelar vi vår första match sedan dess och vi behöver allt stöd vi kan få på läktaren! 🖤💚🖤

Det kommer att finnas lotteri och fika till försäljning där alla intäkter går till Suicide zero.  

Varmt välkomna till Olasjöhallen torsdag 27 februari klockan 19.20.

Vi kommer att avsluta kvällen med en kort ceremoni till Viggos minne.

Om ni inte har möjlighet att närvara på torsdag men ändå vill bidra till insamlingen så går det bra att swisha till nummer 1234 689 600.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandysektionen, 04/11 20:02 
Innebandysektionen, 22/06 13:00 
Innebandysektionen, 13/03 10:21 
Innebandysektionen, 30/12 11:00 
Innebandysektionen, 03/12 18:46 
Nyheter från föreningen
Hem, 24/02 07:59 
Hem, 09/01 16:37 
Hem, 05/01 08:49 
 
OIKs sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten